Nieuwe dirigente Apollo-Foarút

Heuglijk nieuws!

Sinds 5 oktober hebben we een nieuwe dirigente. Na 14 jaar heeft Geertje het dirigeerstokje overgedragen aan Ria Fennema. Wij zijn ontzettend blij met Ria en hopen ook met haar de komende jaren veel muzikaal plezier te beleven.

Ria Fennema is geboren te Leeuwarden en groeide op in een muzikale familie. Zowel haar grootvader, Sjoerd Nieuwland als haar vader, Folkert Fennema waren dirigent. De eerste muzikale stappen zette ze als cornetspeelster bij de Chr. Brassband Hosannah om later over te stappen op de althoorn. Ze speelde o.a. bij de PBG Groningen, Soli Brass Leeuwarden en het combo van het gospelkoor Joy for People uit Dokkum.

Ria studeerde aan het Conservatorium te Leeuwarden en is sinds 01-03-1988 actief als dirigent. Ze begon bij de brassband Harmonia Zwaagwesteinde maar was ook dirigent bij de fanfare Oranje Grootegast, fanfare Wubbenes Jacobs Arum, Gereformeerde Brassband Groningen, fanfare De Bazuin Tijnje en brassband Hosannah Leeuwarden.

Momenteel dirigeert zij het A- en B-orkest van de Fanfare ‘De Harmonie’ in Weidum, Fanfare Studio Stiens, het Vlielands Fanfarecorps, Fanfare Apollo Foarut en mannenkoor ‘t Franeker Akkoord. Tevens verzorgt zij de koperlessen voor ‘De Harmonie’ Weidum en de Stichting Muziekonderwijs Vlieland.

Dit bericht is geplaatst in met de tags , . Bookmark de permalink.