Jeugdorkest XXL blaast kopermuziek nieuw leven in

OUDEGA – Zaterdag 21 mei verzamelden zich maar liefst 25 jeugdige muzikanten in Oudega Smallingerland voor de aftrap van een bijzonder muziekproject. Acht dorpen bundelden de krachten om muzikaal talent uit de regio samen te laten repeteren voor een Jeugdkorps XXL. En met succes, want na afloop gingen de leerlingen jubelend weer naar huis.

Van fanatieke trompettisten tot enthousiaste slagwerkers: iedereen is welkom bij het Jeugdkorps XXL. Acht fanfares, brassbands en harmonieorkesten gingen de afgelopen tijd op zoek naar enthousiaste jeugdmuzikanten in Smallingerland en Tytsjerksteradiel voor dit muziekproject. In totaal leverde dat maar liefst 25 deelnemers op. Een ongekend succes, waarmee de initiatiefnemers investeren in de toekomst. Immers wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Muzikale aftrap

Op zaterdag 21 mei ging het Jeugdkorps XXL van start in Oudega, waar fanfareverenigingen Looft den Heer en Apollo-Foarút de eerste organisatoren zijn. Leerlingen uit omliggende dorpen kunnen kosteloos meedoen aan dit project, dat in totaal vijf repetities en een heus tournee omvat. Onder leiding van dirigent Johan Postma gingen de deelnemers op 21 mei aan de slag met het instuderen van een aantal muzikale werken. Doel is om zo veel mogelijk leerlingen samen te laten genieten van het maken van muziek.

Samen op tournee

Op 28 mei, 4, 11 en 18 juni wordt er nogmaals samen geoefend in Oudega. Daarna staat er op 25 juni een bijzonder optreden in de agenda. De leerlingen van het Jeugdkorps XXL gaan dan namelijk op tournee langs alle dorpen om te laten horen wat ze in hun mars hebben. Zo trakteren ze ieder dorp op een spetterend optreden.

Unieke samenwerking

De deelnemende muziekverenigingen komen uit maar liefst acht dorpen uit Smallingerland en Tytsjerksteradiel. Deze unieke samenwerking werd onlangs opgezet om gezamenlijk de kopermuziek in beide gemeenten weer op de kaart te zetten. Doel is om het Jeugdkorps XXL na deze eerste start te laten rouleren langs alle acht dorpen, waarbij telkens een andere vereniging de organisatie op zich neemt.

Dit bericht is geplaatst in met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.